6 ماده غذایی ممنوعه برای رفلاکس معده

به گزارش وبلاگ من، آیا تا به حال فکر نموده اید بعد از مصرف غذا چه اتفاقی در بدن می افتد؟ آیا زمان آغاز گوارش احساس سوزش معده را تجربه نموده اید؟ احساس سوزش سر معده یا انتهای مری ممکن است به دلیل مصرف بعضی از مواد غذایی خاص رخ بدهد که به نام رفلاکس معده یا بازگشت اسید معده شناخته می گردد. برای آنکه از رفلاکس معده جلوگیری کنید، باید تغییرات مشخصی را در رژیم غذایی خود در نظر بگیرید. شاید به نظرتان سخت باشد که از مصرف غذاهای مورد علاقه و محبوب خود دست بکشید، ولی اصلاح رژیم غذایی بسیار راحت تر از مصرف دارو برای سال های پیش رو است.

6 ماده غذایی ممنوعه برای رفلاکس معده

رفلاکس معده به چه دلیل اتفاق می افتد؟

قبل از آنکه مواد غذایی ممنوعه برای رفلاکس معده معرفی شوند، ابتدا باید بدانید که بازگشت اسید معده به چه دلیل اتفاق می افتد. به محض آنکه فرد غذا بخورد، اسیدهای سیستم گوارش فعالیت خود را شروع می نمایند. آنزیم ها برای بهبود فرآیند هضم و گوارش و جذب مواد غذایی ترشح می شوند. این مرحله یکی از مراحل مهم در فرآیند گوارش به شمار می رود چرا که مواد غذایی ارزشمند موجود در وعده مصرف شده، به وسیله خون به اندام های بدن راهنمایی می شوند تا مورد استفاده آنها قرار بگیرند.

اسیدهای سیستم گوارش معده معمولاً درون معده باقی می مانند و به دیگر اندام های بدن راه پیدا نمی نمایند. ولی بعضی از خوراکی ها این اسید را به سمت مری منتقل می نمایند و موجب احساس سوزش و درد در این ناحیه می شوند. برای آنکه بتوانید از رفلاکس معده و حس ناخوشایند آن جلوگیری کنید، نباید به سراغ مصرف غذاهای ممنوعه بروید.

1- غذای تند و پر ادویه

اگر از رفلاکس معده رنج می برید، اولین دسته مواد غذایی که باید از خوردن آن اجتناب کنید، غذای تند و پر ادویه است. ادویه فراوری و ترشح اسید معده را تحریک می نماید. اگر به این محرک توجه نکنید و اجازه دهید ترشح اسید معده افزایش یابد، در خطر ابتلا به بیماری گاستریت مزمن قرار می گیرید.

در صورتی که به خوردن غذاهای تند عادت دارید، باید بدون شک و هرچه سریع تر به فکر اعمال تغییر در رژیم غذایی خود باشید. از قلم نیاندازید که می توانید از ادویه های کم ضرر و سبزی های معطر به عنوان چاشنی و طعم دهنده به غذا بهره ببرید.

سالم ترین و ناسالم ترین سس ها و چاشنی های دنیا

2- قهوه

متأسفانه خبر بدی برای دوستداران قهوه وجود دارد، اگر به رفلاکس معده دچار هستید نباید قهوه بخورید. با وجود آنکه قهوه فواید بسیاری برای بدن به همراه دارد، ولی چنانچه به میزان زیاد مصرف گردد، ممکن است مشکل آفرین باشد.

کافئین ترکیبی است که رفلاکس معده را تحریک می نماید و فراوری اسید را در معده افزایش می دهد. پیشنهاد می گردد به جای قهوه از چای سبز یا دم نوش های گیاهی و مفید دیگر بهره ببرید.

کافئین چه تاثیری بر مغز می گذارد؟

3- شکلات

مصرف مقدار کم شکلات در طول روز، آنتی اکسیدان، ویتامین و مواد معدنی را به بدن وارد می نماید و باعث افزایش سلامتی و بهبود حس و حال فرد می گردد. البته همه این فواید تنها زمانی معنا پیدا می نماید که به رفلاکس معده مبتلا نباشید.

شکلات یکی دیگر از مواد غذایی ممنوعه است که اگر از رفلاکس معده رنج می برید، باید از مصرف آن اجتناب کنید زیرا این ماده غذایی موجب آرام و شل شدن اسفنکتر تحتانی مری می گردد. میزان زیاد چربی، کافئین و تئوبرومین موجود در شکلات فراوری اسید معده را تحریک می نماید.

4- مواد غذایی چرب

بدن برای سنتز هورمون ها و تأمین انرژی لازم به چربی احتیاج دارد. محصولاتی مانند کره، مایونز و غیره از جمله مواد غذایی به شمار می روند که برای افراد مبتلا به رفلاکس معده ممنوع هستند. این مواد مخاط معده را تحریک می نمایند و بر عملکرد صحیح مری اثر می گذارند. در نهایت همه این موارد موجب افزایش میزان اسید معده می شوند و با اعمال فشار به معده، فرآیند هضم و گوارش را هم آهسته تر می نمایند. در نتیجه مواد غذایی برای مدت طولانی تر از آنچه که احتیاج است، در بدن باقی می ماند.

کلسترول بالا در جوانی به مسائل سلامتی در پیری تبدیل می گردد

  • به یاد داشته باشید که بهترین نوع چربی برای مصرف، روغن های گیاهی مانند روغن نارگیل، زیتون، تخم آفتابگردان و غیره است.
  • اگر از مایونز استفاده می کنید، به دنبال تهیه مایونز خانگی باشید تا بتوانید کیفیت و کمیت مواد تشکیل دهنده آن را کنترل کنید.
  • کره را با روغن های دیگر جایگزین کنید. به زودی متوجه می شوید که با مصرف روغن هایی که کمتر در آشپزی رایج هستند مثل روغن نارگیل یا روغن کنجد، هنوز هم طعم فوق العاده ای به غذا اضافه می گردد.

5- مرکبات

از آنجایی که مرکبات pH معده را کاهش می دهند و به همین دلیل موجب رفلاکس معده می شوند، باید در دسته منع غذایی قرار گیرند. به جای مرکبات از میوه های دارای آلکالین مثل سیب و گلابی مصرف کنید.

برای مصرف آب پرتقال به دلیل خواص مفید و مواد مغذی موجود، فقط آن را بعد از یک وعده غذایی کامل و مناسب بنوشید تا اثرات اسیدی اش کاهش یابد. می توانید برای کاهش این تأثیرات منفی، میوه های مرکبات را با سبزیجات هم ترکیب کنید.

50 سوپرفود طبیعی که به معنی واقعی برای سلامتی مفیدند

6- محصولات لبنی

شیر و دیگر محصولات لبنی حاوی مقدار زیادی چربی و کلسیم هستند. این ترکیبات بیشتر از مواد غذایی دارای منشأ گیاهی موجب پیچیده شدن فرآیند هضم می شوند. البته این گفته ها به آن معنا نیست که به هیچ وجه نباید لبنیات بخورید، بلکه باید بهترین زمان مصرف آنها را شناسایی کنید. زمان مناسب مصرف لبنیات برای افراد دارای رفلاکس معده، معمولاً در صبح زود در نظر گرفته می گردد تا زمان کافی برای شکستن مواد مغذی و جذب در اختیار بدن قرار گیرد. اگر لبنیات را در شب مصرف کنید، در حین خواب به بازگشت اسید معده دچار می شوید.

منبع: Step To Health

منبع: دیجیکالا مگ

به "6 ماده غذایی ممنوعه برای رفلاکس معده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "6 ماده غذایی ممنوعه برای رفلاکس معده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید