طرز تهیه قیمه با گوشت چرخ شده؛ خوشمزه و متفاوت
به گزارش وبلاگ من، شاید آبگوشت یا عدس پلو و حلیم از معروف ترین غذا های سفره عاشورا باشند و در بسیاری از شهر ها به عنوان نذری ماه محرم شناخته شده باشند، اما در برخی از شهر های ایران سفره نذری محرم با غذا های دیگری چیده می گردد. لاهیجانی ها، روشی متفاوت را برای پخت خورشت قیمه به کار می گیرند و نذر پخت قیمه چرخ نموده را در ماه محرم ادا می نمایند. طرز تهیه این خورشت مجلسی نذری را در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای تهیه قیمه چرخ نموده لاهیجان
گوشت چرخ نموده (گوسفندی یا مخلوط) دو کیلو
لپه خام سه لیوان
پیاز سه عدد
رب گوجه فرنگی هفت تا 10 قاشق غذاخوری
سیب زمینی 10 عدد
لیمو عمانی 12 عدد
گلاب یک قاشق غذاخوری
دارچین یک قاشق غذاخوری
شکر یک قاشق غذاخوری
زعفران دم نموده نصف فنجان
نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه قیمه چرخ نموده لاهیجان
حتما خودتان هم می دانید که پیاز داغ فراوان، یکی از راز های پخت خورشت قیمه مجلسی است. حالا که می خواهید قیمه چرخ نموده را در سفره نذری تان بگذارید، باید به فکر لعاب دادن و خوش طعم شدن این خورشت هم باشید. پس قبل از هر کاری پیاز ها را مویی و نازک خرد کنید و همراه با روغن در تابه داغ شده بریزید.
وقتی پیاز ها خوب طلایی شدند، گوشت چرخ نموده را به آن ها اضافه کنید. بعد از تفت دادن گوشت، رب، زردچوبه و نمک را هم اضافه کنید.
لپه ها را در آب جوش بریزید و وقتی کف کردند، آن ها را در آبکش صاف کنید. وقتی رب گوجه ای که به گوشت اضافه نموده اید خوب سرخ شد، دارچین و لپه ها را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید.
بعد از سه-چهار دقیقه، هشت لیوان آب روی مواد بریزید. وقتی آب به جوش آمد، شعله را کم کنید. در همین فاصله لیمو عمانی ها را سوراخ کنید و در آب جوش بریزید. بعد از 10 دقیقه آب لیمو ها را صاف کنید و آن ها را در قابلمه خورش بریزید.
یک ساعت بعد، یعنی زمانی که آب خورش کمی جمع شد و مواد در کنار هم پخته شدند، زعفران، گلاب و شکر را اضافه کنید. نیم ساعت بعد از اضافه کردن این مواد، می توانید خورش را سرو کنید. البته اگر می بینید که هنوز بیش از اندازه آبدار است، می توانید زیر غذا را زیاد کنید تا آب خورشت کمی جمع گردد.
در همین فاصله سیب زمینی ها را به شکل خلالی خرد نموده و سرخ کنید تا با یاری شان خورشت نذری تان را تزیین کنید.
نکات پخت قیمه چرخ نموده مجلسی
سیب زمینی ها را تا آنجا که می توانید باریک و با ارتفاع حدودا سه سانتی متر خرد کنید. از ریختن چیپس خلالی روی خورشت پرهیز کنید. خورشت قیمه مجلسی بخشی از مزه خوبش را مدیون سیب زمینی سرخ نموده است.
دارچین و گلاب را می توانید از این دستور حذف کنید. اما اگر نظر ما را بخواهید، قیمه نذری بدون عطر دارچین و بوی گلاب چیزی کم خواهد داشت.
گلاب را خیلی زود به غذا اضافه نکنید. پانزده دقیقه تا نیم ساعت قبل از انتها پخت، بهترین زمان اضافه کردن گلاب است.
منبع: گردشبان