طرز تهیه ترش تره با عطر و بوی بی نظیر سیر و سبزیجات شمال

به گزارش وبلاگ من، اگر با عطر و بوی سیر و سبزیجات معطر میانه خوبی دارید، احتمالا آشنایی با طرز تهیه ترش تره هم برایتان جالب خواهد بود. این خورشت، در بیشتر مناسبت های مهم و در سفره گیلانی ها، حضوری پررنگ دارد و می توان از آن به عنوان غذای شب عید، غذای شب چهارشنبه سوری و غذایی محبوب در سفره افطار گیلانی ها، نام برد.

طرز تهیه ترش تره با عطر و بوی بی نظیر سیر و سبزیجات شمال

ترش تره به غیر از رشت، در منطقه ها دیگر گیلان مانند تالش و انزلی هم طبخ می گردد و تفاوت چشمگیری میان طرز تهیه ترش تره رشت و ترش تره انزلی یا تالش وجود ندارد. در ادامه، جدول مشخصات غذایی ترش تره را با هم می بینیم:

ترش تره

تعداد نفرات5 تا 6 نفر
زمان آماده سازی15 دقیقه
زمان پخت غذا40 دقیقه
مقدار سختیمیانه
مقدار کالری در هر 100 گرم430 کالری

طرز تهیه ترش تره

ترش تره گیلانی ، غذایی معطر و پرطرفدار در فهرست غذاهای گیلانی است. این غذا، از ترکیب سبزیجات مختلف با سیر، تخم مرغ و چاشنی های مختلف تهیه می گردد و طرز تهیه آن، زمان زیادی از شما نمی گیرد. پس دست به کار شوید و پس از آماده کردن مواد اولیه، طبق مراحل گفته شده، پیش بروید:

مواد لازم برای تهیه ترش تره خوشمزه با طعمی بی­نظیر

برای تهیه ترش تره گیلانی، مواد اولیه زیر را فراهم کنید:

مواد لازممقدار مورد احتیاج
برنج خام نیم دانه1 قاشق غذاخوری سرپر
نعنای خشک1 قاشق چایخوری
سبزی (تره، گشنیز، جعفری و اسفناج)1 کیلوگرم
تخم مرغ2 یا 3 عدد
آببه مقدار لازم برای پخت برنج و سبزی
آبغوره ترش1 لیوان دسته دار فرانسوی
سیر1 بوته بزرگ
نمک، فلفل و زردچوبهبه مقدار لازم
روغن سرخ کردنیبه مقدار لازم

مراحل تهیه ترش تره شمالی

برای تهیه ترش تره با اسفناج و سایر سبزیجات، به ترتیب مراحل زیر عمل کنید:

  • مرحله اول: سبزی ها را پاک نموده و بشویید. سپس، آن ها را داخل یک آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن ها خارج گردد. در ادامه کار، سبزی ها را به صورت ساطوری و ریز خرد کنید.
  • مرحله دوم: حالا سبزی های ساطوری شده را همراه با برنج پاک شده و شسته شده، داخل قابلمه ای مناسب بریزید و مقداری آب اضافه کنید.

نکته: آب داخل قابلمه باید به مقدار ای باشد که برنج و سبزیجات به طور کامل پخته و له شوند.

  • مرحله سوم: در ادامه از طرز تهیه ترش تره، نمک، فلفل و زردچوبه را هم به محتویات داخل قابلمه اضافه کنید. حالا شعله گاز را ملایم نموده و اجازه دهید تمام مواد به خوبی بپزند و مزه ها به خرد هم بروند.
  • مرحله چهارم: در 10 دقیقه خاتمهی پخت ترش تره گیلانی، آبغوره را هم داخل قابلمه بریزید و پس از 10 دقیقه، حرارت را خاموش کنید.
  • مرحله پنجم: مخلوط برنج و سبزیجات را که حالا به طور کامل پخته اند، با گوشتکوب دستی یا برقی، کاملا بکوبید تا له شوند.
  • مرحله ششم: مخلوط له شده مواد ترش تره را با مقداری کره یا روغن، با حرارت ملایم سرخ کنید. در همین مرحله، باید مقدار ترشی و نمک ترش تره گیلانی را مقدار کنید.
  • مرحله هفتم: حالا پوست سیرها را بگیرید و آن ها را له کنید. سپس، سیرهای له شده را در تابه ای دیگر با مقداری روغن تفت دهید و نعنا را به آن اضافه کنید.
  • مرحله هشتم: پس از آن، تخم مرغ ها را هم داخل تابه بشکنید و زمانی که تخم مرغ ها کمی بسته شدند، آن ها را هم زده و کاملا با سیر و نعنا مخلوط کنید.
  • مرحله نهم: در خاتمه، مخلوط سیر، تخم مرغ و نعنا را به پوره برنج و سبزیجات اضافه نموده و خوب هم بزنید تا مزه مواد کاملا با هم ترکیب شوند.

خورشت ترش تره شمالی هم مانند باقلاقاتوق ، خورشتی کم آب است و می توان آن را همراه با برنج کته یا نان، سرو کرد.

طرز تهیه ترش تره با حبوبات به روشی اصیل

در صورت استفاده از لوبیا چیتی یا لوبیا کشاورزی در طرز تهیه ترش تره، به روش منطقه رودسر و شرق گیلان عمل نموده اید. در این رسپی، به ازای 500 گرم از مجموع لوبیا چیتی و عدس، به نصف پیمانه آرد برنج، 1 کیلوگرم اسفناج، 500 گرم سبزی مخلوط، شامل شوید، نعنا، جعفری و گشنیز، 1 تا 2 بوته سیر و 3 تا 4 عدد تخم مرغ احتیاج دارید. البته روغن و چاشنی آب نارنج یا رب نارنج هم فراموش نگردد.

برای تهیه ترش تره با لوبیا چیتی و عدس، حبوبات را از چند ساعت قبل بخیسانید. سپس، آن ها را با مقداری پیاز داغ و آب بپزید. در ادامه کار، سبزیجات پاک شده و خرد شده را در مقداری روغن، سرخ کنید و سیر له شده را به آن بیفزایید. حالا، مخلوط سیر و سبزیجات را همراه با اسفناج هایی که به صورت درشت خرد شده­اند، در ظرف حبوبات بریزید و اجازه دهید همه مواد با هم بپزند.

در ادامه طرز تهیه ترش تره، آرد برنج را در مقداری آب سرد حل نموده و داخل خورشت بریزید و مدام هم بزنید تا گلوله گلوله نگردد و خورشت به غلظت مناسبی برسد. حالا چاشنی رب نارنج یا آب نارنج را اضافه کنید و در نهایت، تخم مرغ ها را همراه با مقداری نمک، داخل خورشت ریخته و هم بزنید. پس از یکی دو جوش، خورش ترش تره آماده است و می توانید آن را سرو کنید.

ترکیب سبزی ترش تره استان گیلان

سبزی ترش تره شامل اسفناج، جعفری، گشنیز و تره است. توجه داشته باشید که نسبت اسفناج باید بیشتر از بقیه سبزیجات باشد و تره، کم­ترین مقدار را دارد. به علاوه، همان طور که در رسپی های بالا هم آمد، اگر مقدار کمی نعنای خشک یا سبزی خالواش شمالی هم داخل ترش تره بریزید، عطر و بوی دلپذیرتری پیدا می نماید.

همه چیز برای یک ضیافت گیلانی آماده است…

حالا که با طرز تهیه ترش تره آشنا شدید، باید بدانید که این خورشت در گیلان، علاوه بر برنج کته یا نان، همراه با انواع ماهی مانند ماهی دودی، ماهی شور یا ماهی سفید سرو می گردد. از دیگر مخلفات کنار این غذا، می توان به باقلای سبز، اشپل ماهی، زیتون و ترب سفید اشاره نمود.

همان طور که می بینید، یک سفره رنگارنگ و متنوع، انتظارتان را می کشد. شما می ­توانید این غذای خوشمزه را تهیه نموده و از طعم آن لذت ببرید. البته، اگر فرصت کافی برای تهیه این نوع غذاها را ندارید، می توانید از سفارش غذا وبلاگ من یاری بگیرید. وبلاگ من به شما یاری می نماید که انواع غذا را آنلاین سفارش داده و در محل آدرس تحویل بگیرید.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه ترش تره با عطر و بوی بی نظیر سیر و سبزیجات شمال" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترش تره با عطر و بوی بی نظیر سیر و سبزیجات شمال"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید