طرز تهیه خورش موتن جن گیلانی به شیوه سنتی و اصیل

به گزارش وبلاگ من، شاید تا الان نام خورش موتن جن را شنیده باشید. این خورش یکی از غذاهای پرطرفدار شمالی است که به عنوان غذای مجلسی در میهمانی ها و مرنام رسمی سرو می گردد. موتن جن ظاهری شبیه فسنجان دارد، اما وجه تمایز آن در استفاده از کشمش و قیسی است. اگر تا امروز نتوانسته اید این خورش را در یک رستوران محلی گیلانی میل کنید، خودتان دست بکار شوید و با این دستور پخت، موتن جن گیلانی را به همان روش سنتی در خانه آماده کنید.

طرز تهیه خورش موتن جن گیلانی به شیوه سنتی و اصیل

مواد لازم برای تهیه خورش موتن جن

  • سینه مرغ نیم کیلوگرم
  • رب انار سه قاشق غذاخوری
  • مغز گردو 200 گرم
  • قیسی 12 عدد
  • کشمش 100 گرم
  • رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
  • پیاز بزرگ یک عدد
  • گلپر یک قاشق چای خوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه لازم
  • روغن به اندازه لازم

طرز تهیه خورش موتن جن

مرحله اول

ابتدا مغز های گردو را داخل مخلوط کن ریخته و آسیاب کنید تا به شکل پودر درآید. همانطور که گردو را برای فسنجان آسیاب می کنید، باید آن را برای موتن جن هم آماده کنید؛ پس مراقب باشید همه گردوها را شبیه به یک خمیر له نکنید.

مرحله دوم

پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و با دو قاشق غذاخوری روغن داخل تابه سرخ کنید. سپس زردچوبه را به آن اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید.

مرحله سوم

سینه مرغ را درشت خرد کنید و به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. پودر گردو را به مرغ اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا گردو کمی سرخ گردد.

مرحله چهارم

نمک و فلفل را اضافه کنید. سپس رب انار را هم اضافه کنید. حدود دو دقیقه مواد را با هم تفت دهید. سپس یک فنجان آب سرد داخل قابلمه بریزید و درِ قابلمه را ببندید. صبر کنید تا گردو به روغن بیفتد. دو فنجان دیگر آب اضافه کنید و دوباره حرارت را ملایم نموده و در قابلمه را ببندید تا تکه های مرغ کاملا بپزند.

مرحله پنجم

در این فاصله رب گوجه فرنگی را با یک قاشق غذاخوری روغن داخل تابه تفت دهید تا خامی آن گرفته گردد. کشمش و قیسی را بشویید و آبکش کنید تا کاملا آب آن گرفته گردد.

مرحله ششم

بعد از این که مرغ پخت، آن را از قابلمه جدا نموده و داخل یک بشقاب بریزید. رب گوجه و کشمش و قیسی را به قابلمه اضافه کنید. 2 فنجان دیگر آب اضافه کنید تا خورش کاملا جا افتاده و گردو به روغن بیفتد.

مرحله هفتم

بعد از این که خورش کاملا جا افتاد، قطعات مرغ را همراه گلپر اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش حدود یک ربع دیگر روی حرارت بماند. خورش موتن جن را داخل بشقاب بریزید و روی آن را با خلال بادام و انار تزیین کنید.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه خورش موتن جن گیلانی به شیوه سنتی و اصیل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش موتن جن گیلانی به شیوه سنتی و اصیل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید