چیز کیک تکنفره انار، ویژه شب یلدا
به گزارش وبلاگ من، خبرنگارانـ چیز کیک یکی از انواع شیرینی های مدرن است که مواد میانی آن از پنیر خامه ای تشکیل شده است و پایه بیسکوییت یا کیک دارد. چیز کیک ها شیرینی های بسیار لذیذ و پر طرفداری هستند و در انواع میوه ای، شکلاتی، وانیلی و... تهیه می شوند. چیز کیک انار یکی از انواع چیز کیک های میوه ای است که با ژله و دانه های انار تهیه می گردد و گزینه زیبا و مناسبی برای پذیرایی در شب یلداست. چیز کیک به صورت تک نفره سرو راحت تری دارد و بعلاوه جلوه زیبایی به میز پذیرایی شما می بخشد. در ادامه این مطلب با طرز تهیه چیز کیک تک نفره انار همراه با نکات مهم و فوت و فن های مخصوص تهیه آن با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه چیز کیک تکنفره انار
بیسکوییت پتی پور: 1 بسته
کره: 100 گرم
پنیر خامه ای ماسکارپونه (یا پنیر خامه ای کم نمک): 2 قاشق سوپ خوری
خامه صبحانه: 3 قاشق سوپ خوری
شکر: 2 قاشق غذاخوری
پودر ژلاتین: 2 قاشق غذاخوری
ژله انار: 1 بسته
آب جوش: نصف لیوان
انار دون شده: 1 لیوان
کپسول کاغذی (کپسول های مخصوص پای): به تعداد لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به پودر ژلاتین
ژلاتین ماده ای بدون رنگ و مزه است و از کلاژن گرفته می گردد که در بخش هایی از بدن حیوانات وجود دارد. برای حل کردن پودر ژلاتین همواره از روش بن ماری بهره ببرید. به این صورت که ظرف حاوی پودر ژلاتین و آب را روی بخار آب جوش بگذارید. توجه داشته باشید که اگرژلاتین را در دمای خیلی بالا آب کنید، بوی بدی از آن متساعد خواهد شد. بعلاوه یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین معادل 4 ورق ژلاتین است. پودر ژلاتین را باید در یک ظرف در بسته و حتماً در مکان خشک و خنک نگه داری کنید. پس از اینکه بسته حاوی پودر ژلاتین را باز کردید، تا 6 ماه فرصت استفاده از آن را دارید و بعد از این مدت خاصیت خود را از دست خواهد داد.
نکات مربوط به پنیر خامه ای
پنیر ماسکارپونه پنیر مخصوصی است که برای تهیه چیز کیک و دسر های پنیری از آن استفاده می گردد که نمک ندارد و بافت آن برای تهیه کیک و دسر مناسب است. از آنجا که پنیر ماسکارپونه در همه فروشگاه های مواد غذایی در دسترس نیست، می توانید به جای آن از پنیر های خامه ای معمولی بهره ببرید که کم نمک باشند و بعلاوه چربی کم تری داشته باشند. در صورتی که برای تهیه چیز کیک انار از پنیر های خامه ای معمولی استفاده می کنید، حتما مقدار شکر دستور را بیش تر کنید.
طرز تهیه چیز کیک تکنفره انار
ابتدا باید بیسکوییت ها را خرد کنید. برای این کار می توانید بیسکوییت را توی یک کیسه پلاستیکی بریزید و با گوشت کوب روی آن را بکوبید تا پودر گردد؛ بعلاوه می توانید بیسکوییت را داخل دستگاه میکسر بریزید تا به صورت یک دست پودر گردد. پودر بیسکوییت را توی یک کاسه بریزید و کره آب شده را به آن اضافه کنید. با نوک انگشتان بیسکوییت و کره را خوب هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند. حالا کپسول ها را توی قالب مخصوص کاپ کیک یا توی یک فنجان دهان گشاد بگذارید و ته آن ها را با فرچه کمی چرب کنید. یک قاشق از پودر بیسکوییت بردارید و توی کپسول بریزید و خوب با ته قاشق فشرده کنید؛ سپس کپسول ها را کنار بگذارید.
حالا پودر ژلاتین را با نصف لیوان آب جوش مخلوط کنید و آن را روی بخار کتری یا سماور بگذارید تا به روش بن ماری آب گردد. هرچند وقت یک بار پودر ژلاتین را هم بزنید تا زودتر حل گردد. خامه و پنیر خامه ای را همراه با شکر توی یک کاسه بریزید و با همزن دستی مخلوط کنید؛ سپس پودر ژلاتین حل شده را به آن اضافه کنید و هم بزنید. کاسه محتوی خامه و پنیر و ژلاتین را به مدت 1 دقیقه روی بخار کتری بگذارید تا مواد کمی شل گردد. بعد 2 قاشق غذاخوری از مایع خامه ای را روی لایه بیسکوییت بریزید و روی آن را کاملا صاف کنید. کپسول ها را به مدت 2 ساعت توی یخچال بگذارید تا لایه پنیری کاملا ببندد و سفت گردد. در مرحله بعد پودر ژله انار را توی یک کاسه پیرکس بریزید و نصف لیوان آب جوش را به آن اضافه کنید.
کاسه را روی بخار کتری بگذارید تا ژله به روش بن ماری حل گردد. سپس ژله را از روی بخار بردارید و آن را کنار بگذارید تا از حرارت بیفتد و کاملا خنک گردد. حالا کپسول ها را از یخچال بیرون بیاورید و ژله خنک شده را روی لایه پنیر و خامه بریزید و دانه های انار را با قاشق روی آن بپاشید. دوباره کپسول ها را توی یخچال بگذارید و 1 ساعت صبر کنید تا ژله کاملا ببندد. سپس کپسول ها را از یخچال خارج کنید و به صورت سر و ته کف دست تان بگذارید. حالا با ناخن کپسول را آرام از چیز کیک جدا کنید و چیز کیک های آماده را توی ظرف مخصوص سرو بچینید.
منبع: فرارو