ارائه روشی اقتصادی برای تشخیص و درمان افسردگی

به گزارش وبلاگ من، پژوهشگران دانشگاه شهید بهشتی با همکاری دانشگاه مالایای مالزی توانستند با استفاده از نانوترکیب های کربنی روشی اقتصادی برای تشخیص سروتونین به منظور درمان افسردگی ارائه کنند.

ارائه روشی اقتصادی برای تشخیص و درمان افسردگی

به گزارش گروه رسانه های وبلاگ من، مهدی علیزاده، محقق پژوهشکده لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید بهشتی گفت: در این پروژه توانستیم با جایگزین کردن نانومکعب های نانو ذرات اکسید کبالت (Co3O4) بر روی صفحات rGO (اکسید گرافن) با استفاده از روش هیدروترمال یک مرحله ای و بالا بردن کارایی الکترود الکتروشیمیایی در شناسایی سروتونین که نوعی انتقال دهنده عصبی 5-HT (عامل جلوگیری از بیماری هایی چون افسردگی و آلزایمر) است، به درمان این بیماری کمک کنیم.

وی با بیان اینکه تا به امروز روش های مختلفی مانند فلوریمتری و سیستم ایمنی آنزیمی برای شناسایی سروتونین به کار گرفته شده اند، اظهار کرد: در این روش ها محدودیت هایی مانند وقت گیربودن و نیاز به اصلاح نمونه قبل از انجام تشخیص گزارش شده است. از طرف دیگر، چون 5-HT یک عامل الکتروفعالی به شمار می رود، شناسایی آن با استفاده از روش های الکتروشیمیایی از کارایی بالاتری برخوردار است.

علیزاده ادامه داد: با این وجود، غلظت کم 5-HT در شرایط فیزیولوژیکی و وجود مولکول های زیستی دیگر با پتانسیل اکسایش مشابه با 5-HT انجام روش های الکتروشیمیایی را با مشکل روبرو می کند. مطالعه الکتروشیمیایی نشان می دهد که نانوترکیب های rGO-Co3O4 فعالیت الکتروکاتالیستی مناسبی در اکسیداسیون بیومارکر افسردگی سروتونین (5-HT) در بافر فسفات (PBS) از خود نشان می دهند.

مجری طرح خاطر نشان کرد: شناسایی 5-HT با استفاده از الکترود کربن شیشه ای اصلاح شده نانوکامپوزیتی rGO-Co3O4 تحت شرایط پویا با استفاده از روش آمپرومتری انجام شد و نتایج این پروژه نشان داد که نانوترکیب های rGO-Co3O4 به خوبی سروتونین را در حضور عامل های تداخلی مانند اسید اوریک، اسید اسکوربیک و دوپامین شناسایی می کند.

وی معتقد است سادگی روش ساخت و نمونه های با کیفیت، همچنین کاهش هزینه، افزایش سرعت انجام کار و کارایی این طرح از ویژگی های نوآورانه آن است.

این پژوهشگر دانشگاه مالایای مالزی در ادامه گفت: این طرح پژوهشی در مرحله آزمایشگاهی است و با انجام روش های دقیق تر دارویی و پزشکی قابلیت تجاری شدن دارد.

این طرح که از سوی دکتر مهدی علیزاده محقق پژوهشکده لیزر و پلاسما دانشگاه شهید بهشتی و پژوهشگرانی از دانشگاه مالایای مالزی و دانشگاه کالاسالینگام هند ارائه شده است، در قالب مقاله ای با عنوان A cobalt oxide nanocubes interleaved reduced graphene oxide nanocomposite modified glassy carbon electrode for amperometric detection of serotonin در مجله Materials Science and engineering: C با ضریب تأثیر 4.959 (سال 2019) به چاپ رسیده است.

منبع:ایسنا

منبع: خبرگزاری تسنیم

به "ارائه روشی اقتصادی برای تشخیص و درمان افسردگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ارائه روشی اقتصادی برای تشخیص و درمان افسردگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید