لزوم برگزاری دوره های مهارت آموزی تخصصی برای پرستاران
به گزارش وبلاگ من، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم تقدیر از پرستاران نمونه این دانشگاه ، داشتن یک رویکرد تخصصی در زمینه مهارت آموزی به پرستاران را ضروری برشمرد و تأکید کرد: کادر پرستاری تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی باید یک دوره مهارتی را در یکی از بخش های تخصصی بگذرانند.
به گزارش وبلاگ من، دکتر محمد آقاجانی در مراسم جشن روز پرستار که در دانشکده پرستاری و مامایی این دانشگاه برگزار گردید، ضمن تبریک سالروز ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار به تمامی پرستاران خدوم دانشگاه گفت: پرستاری دارای تفاوتی مهم با سایر مشاغل است؛ پرستاری علاوه بر اینکه دانش، مهارت و هنری است که بدون تسلط بر آن نمی توان به نحو احسن به بیماران خدمات تخصصی ارائه کرد، یک عشق است.
وی اضافه نمود: عشق، صفتی ممتاز است که پرستاری را خاص نموده و هر چه این عشق پررنگ تر باشد، نفوذ یک پرستار و تأثیرگذاری آن در بهبود و سلامتی بیمار بیشتر می گردد.
وی با تأکید بر ضرورت حضور اعضای هیئت علمی دانشکده پرستاری در بالین بیماران تأکید کرد: البته حضور اعضای هیئت علمی نباید منجر به کمرنگ شدن نقش پرستاران حاضر بیمارستان ها گردد و در حقیقت باید این آموزش به یاری پرستاران در داخل بیمارستان انجام گردد.
دکتر آقاجانی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: مهارت های پرستاری با توجه به رشد علوم پزشکی باید تخصصی گردد؛ در گذشته یک پرستار می توانست کارهای مختلف بخش های گوناگون را انجام دهد اما در حال حاضر باید دوره های آموزشی تخصصی را بگذرانند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی داشتن یک رویکرد تخصصی در مهارت آموزی به پرستاران را ضروری برشمرد و تأکید کرد: بالغ بر 5هزار نفر کادر پرستاری تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی باید یک دوره مهارتی را در یکی از بخش های تخصصی بگذرانند.
دکتر آقاجانی در ضرورت این موضوع، ارتقای شغلی و بهبود خدمات پرستاری را مورد اشاره قرار داد و گفت: آموزش های تخصصی نفی کننده خدمات عمومی پرستاری نیست و به طور جد برنامه ریزی برای این آموزش ها باید توسط معاونت های مربوطه انجام گردد.
وی ایمنی بیمار و رضایتمندی مردم را دو موضوع بسیار مهم برشمرد و گفت: خدمات ما اگر با اصول دقیق و ضوابط استاندارد همراه نباشد موجب ایجاد مخاطره برای بیمار می گردد بنابراین باید استانداردهای این بخش را نیز به درستی اجرا کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: پرستاران اگر به ضوابط ایمنی بیمار توجه داشته باشند، مسلماً ایجاد مخاطره برای بیمار تا حد زیادی کاهش می یابد بنابراین استانداردهای حوزه ایمنی بیمار باید مجدد آموزش داده گردد و برنامه ریزی در این زمینه در دستور کار قرار گیرد.
دکتر آقاجانی با اشاره به اهمیت نقش پرستار در رضایت بیمار، عمده رضایت بیمار در بیمارستان را به نوع تعامل بیمار و پرستار وابسته دانست و اضافه نمود: در بیمارستان های آموزشی موضوع تعامل پرستار با بیمار بسیار پررنگ تر است.
وی ساعات اضافه کاری، محدودیت تعداد فارغ التحصیلان پرستاری، محدودیت استخدام را بعضی از دغدغه های پرستاران برشمرد و اظهار امیدواری کرد در آینده با جذب پرستار این مشکل رفع گردد.
دکتر آقاجانی با اشاره به این مطلب که پرداخت ها در این دانشگاه نسبت به متوسط کشوری وضعیت مطلوب تری دارد یادآور شد: پرداخت مطالبات بیمارستان ها از سازمان بیمه گر تأخیر داردکه امیدواریم با توجه به تعامل مثبت وزارت بهداشت در دوره جدید و سازمان های بیمه گر این مشکل در آینده کاهش یابد.
تشکیل کمیته بهره وری به منظور دستیابی به استانداردهای پرستاری
بر اساس این گزارش، جشن روز پرستار باحضور دکتر محمد آقاجانی رئیس دانشگاه، دکتر سید هادی میرهاشمی معاون درمان دانشگاه، دکتر خدادوست معاون اجتماعی دانشگاه و جمعی از مدیران، مسئولان و پرستاران مراکز تابعه دانشگاه در دانشکده پرستاری و مامایی برگزار گردید.
دراین مراسم دکتر سید هادی میرهاشمی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به صندلی والای پرستاری گفت: پرستاری علاوه بر اینکه یک شغل و حرفه است، یک هنر است.
وی بهره مندی از پتانسیل های کمی و کیفی پرستاران را یکی از اهداف دانشگاه و معاونت درمان ذکر کرد و گفت: ارتقا کیفیت خدمات بهداشتی درمانی و به ویژه در حوزه درمان لازمه نگاه و توجه ویژه به تک تک پرستاران در عرصه اجرا است.
وی با بیان اینکه زمانی می توانیم ادعا کنیم خدمات پرستاری صندلی ویژه ای دارد که اخلاق را همیشه سرلوحه کار خود قرار دهیم، در ادامه از تشکیل کمیته بهره وری به منظور دستیابی به استانداردهای پرستاری در حوزه درمان اطلاع داد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: دریک سال گذشته کادر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خدمات متنوع و ارزنده ای را متناسب با نیروی انسانی ارائه نموده است و در این راستا این گروه موفقیت هایی را کسب کرد که مدیون پرستاران است.
دکتر میر هاشمی در سرانجام خطاب به پرستاران گفت: آرزومندم هریک از شما هنگام خاتمه کار روزانه و خروج از بیمارستان، اطمینان خاطر داشته باشید که آنچه در توان داشته اید انجام داده و اثر نیکی از خود به جای گذاشته باشید.
بروزرسانی سامانه 724 و 247 در اداره پرستاری و مامایی
دکتر لیلا عظیمی رئیس اداره پرستاری مامایی دانشگاه نیز ضمن تبریک روز پرستار به پرستاران تلاشگر دانشگاه گزارش مختصری در خصوص اقدامات پرستاری در 9 ماهه ابتدای امسال ارائه داد.
وی در ادامه به اقدامات نظارتی، بازرسی و عملیاتی دانشگاه به پنج میلیون جمعیت تحت پوشش اشاره نمود و گفت: اداره پرستاری و مامایی بازدیدهایی ازنظر ساختار نیروی انسانی و فرآیندها، بازدیدهای بیمارستانی شامل بیمارستان های دانشگاهی، نظامی، خصوصی و خیریه را با اولویت اورژانس ها و اتاق عمل انجام داده است.
12بازدید نوروزی، 3 مورد بازدید از بیمارستان های شهید ستاری قرچک، 36 بازدید اعتباربخشی، 13 بازدید کنترل عفونت، 20 بازدید نظارت مشترک با سایر بخش ها ازجمله اقدامات و برنامه های عملیاتی اجراشده به واسطه مدیریت پرستاری ازجمله مواردی بود که دکتر عظیمی به آن اشاره نمود.
وی در بخش دیگری از این گزارش فعالیت این معاونت در راستای برگزاری کلاس های کنترل عفونت در بخش های کمتر برخوردار و بروزرسانی سامانه 724 و 247 و مصاحبه در خصوص جذب نیروی انسانی طرحی را از دیگر اقدامات این معاونت برشمرد.
لازم به ذکر است در مراسم روز جشن روز پرستار از 67 پرستار نمونه مراکز تابع دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تقدیر شد و به پنج تن از پرستاران مراکز تابع این دانشگاه به قید قرعه هدیه یاری هزینه سفر به مشهد مقدس از طرف رئیس دانشگاه اهدا شد.
منبع: خبرگزاری ایسنا