طبع گوجه سبز سرد است یا گرم؟
به گزارش وبلاگ من، گوجه سبز میوه ای نوبرانه و خوش طعم در فصل بهار بوده که دارای طبیعتی سرد است. اگرچه استفاده از این میوه فواید فراوانی دارد اما مصرف بیش از حد آن نیز باعث به وجود آمدن مشکلاتی در بدن خواهد شد.
وبلاگ من | سرویس سلامت - آیا با طبیعت، مزاج، خواص و مضرات گوجه سبز آشنایی دارید؟ گوجه سبز از جمله میوه های نوبرانه بهاری است و به علت طعم لذیذی که دارد هواداران بسیاری را به خود جذب نموده است. در این مطلب درباره مضرات و خواص این میوه خوش طعم و همچنین مزاج و طبع گوجه سبز توضیحاتی توضیح داده شده است. همچنین درباره احتیاطات و منع مصرف این میوه در شرایط خاص نکاتی بیان خواهد شد.
گوجه سبز چه نوع میوه ای است؟
گوجه سبز در حقیقت میوه نارس نوعی آلو بوده که طعمی ترش مزه داشته و مصرف آن در کشور ما رواج فراوانی دارد. اگرچه خوردن این میوه بسیار لذیذ است اما به دلیل وجود اسید فراوان، ممکن است مصرف بیش از حد آن باعث مسائلی از جمله سوء هاضمه گردد.
طبع گوجه سبز
گوجه سبز دارای طبیعتی سرد بوده بنابراین مصرف آن برای کسانی که سرد مزاج هستند توصیه نمی گردد.
مصلح گوجه سبز
از آنجایی که گوجه سبز دارای طبیعتی سرد است، پیشنهاد می گردد که آن را با موادی دیگر به عنوان مصلح بهره ببرید. یکی از مصلحات گوجه سبز گلپر است. گلپر به دلیل داشتن طبیعت گرم و خشک، طبع گوجه سبز را متعادل می نماید.
خوردن گوجه سبز برای چه افرادی توصیه نمی گردد؟
اگرچه این میوه دارای فواید و خواص زیادی است، اما وجود مقداری اسید و طبع سرد در آن ممکن است باعث بروز بعضی از مسائل گردد؛ بنابراین برای بعضی از افراد تا حدودی منع مصرف دارد. از جمله این افراد می توان موارد زیر را نام برد:
- کسانی که دارای زخم معده هستند
- کسانی که معده آن ها اسید فراوانی ترشح می نماید
- کسانی که سرد مزاج هستند
- کسانی که سوء هاضمه دارند
- بچه ها زیر 6 سال
- افرادی که از معده ای حساس برخوردار هستند
بیشتر بخوانید: خواص گوجه سبز یا آلوچه چیست؟
فواید مصرف گوجه سبز
این میوه مفید و خوشمزه دارای فواید فراوانی است که از جمله آن ها می توان موارد زیر را برشمرد:
- کاهش دهنده چربی خون طبیعی به خاطر برخوردار بودن از اسید های گیاهی و کربوهیدرات ها
- مفید برای افراد مبتلا به نقرس به دلیل وجود مقادیر زیاد ویتامین C
- درمان حالت اسیدی خون به یاری تعادل بخشیدن به مقدار اسید و باز در آن
- مفید برای افراد مبتلا به یبوست به دلیل خاصیت مسهل کنندگی
- مناسب برای افراد مبتلا به روماتیسم به دلیل دارا بودن ویتامین C
- بهبود عملکرد سیستم دستگاه گوارش به دلیل وجود فیبر
- تنظیم عملکرد کلیه ها به خاطر وجود خاصیت ادرار آوری
- کاهش افسردگی و استرس به دلیل برخورداری از ویتامین های گروه B
- بهبود سلامت پوست و دستگاه اعصاب
- جلوگیری از بیماری هایی مانند پیری سلولی، سرطان ها، عفونت ها و نیز مقابله با میکروب ها به دلیل وجود اسید های طبیعی
- مفید برای درمان بیماری های تنفسی مانند برونشیت و آسم
- پیشگیری در وجود آمدن سکته های قلبی
- درمان کم خونی به یاری نوع خشک شده این میوه
- درمان شب کوری و نیز تقویت بینایی بچه ها با توجه به وجود ویتامین های مفید
- کاهش دهنده فشار خون
مضرات استفاده بیش از حد از گوجه سبز
به طور کلی باید در مصرف میوه هایی که دارای طبعی سرد و مزه ترش هستند احتیاط لازم را داشته باشید چرا که مصرف بیش از حد آن ها ممکن است باعث بروز حساسیت در پوست و بدن گردد. از جمله عوارض مهم مصرف گوجه سبز می توان موارد زیر را برشمرد:
- به وجود آمدن حساسیت موقت در دهان و دندان
- ایجاد سردی در افراد
- ایجاد ناراحتی های گوارشی از جمله رفلاکس، سوزش معده و یا درد در معده
- ایجاد نفخ در معده
- ساییده شدن مینای دندان
آیا مصرف این میوه برای کاهش وزن و لاغری فایده ای دارد؟
گوجه سبز به دلیل برخورداری از میزان کمی از کالری، میوه ای مناسب برای افراد چاق محسوب می گردد. این میوه از آنجایی که دارای فیبر بالایی است، با به وجود آوردن حالت سیری پس از مصرف می تواند به عنوان یک کاهنده اشتها مورد استفاده قرار بگیرد. گوجه سبز به دلیل برخورداری از مقادیر بالایی ویتامین های مفید و دیگر املاح مانند آهن، کلسیم، و روی، منیزیوم، فسفر و مس، جایگزین مناسبی برای میان وعده های چرب و شیرین است؛ بنابراین مصرف مناسب آن می تواند علاوه بر تامین مواد مورد احتیاج بدن باعث تسریع عملکرد سیستم گوارش و نیز پایین آمدن وزن گردد.
احتیاط هایی درباره مصرف گوجه سبز
- در صورتی که دارای فشار خون بالا نباشید، بهتر است گوجه سبز به همراه مقداری نمک مصرف گردد چرا که باعث کاهش اسیدیته در آن خواهد شد.
- همانگونه که اشاره شد طبع گوجه سبز سرد است بنابراین برای هضم بهتر، این میوه را به همراه گلپر مصرف کنید.
- گوجه سبز های کال ممکن است دارای ترکیبات سمی خطرناکی باشند بنابراین بهتر است از خوردن آن پرهیز کنید.
- نکته حائز اهمیت درباره گوجه سبز آن است که معمولا این میوه ها را سم پاشی نموده و آلودگی های بسیار زیادی در آن ها وجود دارد؛ بنابراین بهتر است قبل از مصرف به خوبی شسته شوند.
- این میوه مستعد جذب آلودگی های محیط زیست بوده بنابراین مصرف نشسته آن ممکن است باعث بروز بیماری هایی همچون حصبه و دیگر بیماری های عفونی گردد.
- بهتر است بعد از مصرف گوجه سبز حداقل به مدت یک ساعت از مسواک زدن خودداری کنید.
- توجه گردد که این میوه به دلیل داشتن خاصیت مسهل بودن، برای کسانی که دارای مشکل اسهال هستند خطرناک بوده و باعث از دست رفتن بیشتر آب در این افراد خواهد شد.
- مصرف گوجه سبز می بایست در دوران بارداری با احتیاط صورت بگیرد اما در دوران شیردهی منع مصرفی برای خوردن این میوه وجود ندارد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لواشک گوجه سبز یا لواشک آلوچه خانگی
شما درباره خواص، مضرات و طبع گوجه سبز چه اطلاعات دیگری دارید؟ لطفاً نظرات و تجربیات خود را در این خصوص با ما و دیگر مخاطبان وبلاگ من درپایین صفحه و در قسمت ارسال نظر در میان بگذارید.
منبع: setare.com