چگونه افسردگی پس از ازدواج را درمان کنیم؟
به گزارش وبلاگ من، معمولا افسردگی فرد را دچار علائمی مانند ناامیدی، احساس بی ارزشی، بی انگیزگی، عدم تمرکز، تفکر منفی و لذت نبردن از فعالیت های معمولی می نماید.
به تازگی ازدواج نموده اید و احساس می کنید زودرنج، غمگین یا ناامید شده اید؟ این ها ممکن است نشانه های افسردگی پس از ازدواج باشند، اما نگران نباشید چون با اقداماتی می توانید آن را مهار کنید. در این مقاله، درباره افسردگی پس از ازدواج و راهکارهای مقابله با آن صحبت می کنیم. با مجله اینترنتی وبلاگ من همراه باشید.
عناوین مطلب
- افسردگی پس از ازدواج چیست؟
- علل افسردگی پس از ازدواج
- چطور با افسردگی پس از ازدواج مقابله کنیم؟
- 1. دلایل احساس مطمئن نبودن از ازدواج را شناسایی کنید
- 2. با همسرتان درباره احساسات تان صحبت کنید
- 3. بخش هایی از زندگی مجردی خود را حفظ کنید
- 4. هدف نو معین کنید
- بعلاوه بخوانید:
افسردگی پس از ازدواج چیست؟
ازدواج یکی از اتفاقات شادی بخش زندگی است و ممکن است با تماشا نشانه های افسردگی بعد از ازدواج تعجب کنید، عذاب وجدان بگیرید و از خودتان بپرسید: چرا بعد از اتفاقی که این قدر براش ذوق داشتم، چنین احساسی دارم؟
احساس گناه به خاطر این احساسات کاملا طبیعی است. در واقع ازدواج شامل چندین تغییر بزرگ و آغاز مرحله ای نو در زندگی است. این تغییرات ممکن است بر خلق وخوی شما اثر بگذارند و باعث شوند دچار علائم افسردگی شوید. گاهی هم ممکن است این احساس معنای دیگری داشته باشد.
علل افسردگی پس از ازدواج
فشار رسانه ای و فرهنگی و خاص جلوه دادن روز عروسی به عنوان روز بزرگ باعث می گردد بسیاری از افراد بعد از عروسی دچار ناراحتی یا افسردگی شدید شوند.
ممکن است بعد از ازدواج، با بازگشت به کارهای روزمره و وظایف و مسئولیت های شغلی احساس افسردگی کنید، چون احساس می کنید دیگر چیز هیجان انگیزی برای انتظار ندارید.
گاهی علت این احساسات این است که فکر می کنید شریک زندگی تان آن طور که می خواهید یا فکر می کنید، دوست تان ندارد و این افکار باعث خشم، رنجش و افسردگی می گردد.
چطور با افسردگی پس از ازدواج مقابله کنیم؟
افسردگی بعد از ازدواج احساسی کاملا طبیعی است که به راحتی می توانید آن را مهار کنید و احساس بهتری داشته باشید. چند مورد از مهم ترین راهکارهای خودمراقبتی در برابر افسردگی را در این قسمت مرور می کنیم.
1. دلایل احساس مطمئن نبودن از ازدواج را شناسایی کنید
اولین گام شناسایی این شرایط است. گاهی اوقات مطمئن نبودن از تصمیم ازدواج ممکن است شما را مضطرب کند و باعث ابهام شرایط گردد. توانایی صحبت کردن درباره این شرایط باعث می گردد که بتوانید به درستی نگرانی های خود را رفع کنید. مثلا به جای گفتن من نمی دانم بعد از ازدواج باید چطور رفتار کنم، کمی عمیق تر کنکاش کنید تا بفهمید علت این شک و تردید چیست.
2. با همسرتان درباره احساسات تان صحبت کنید
یکی از راهکارهای مفید برای مهار احساس تردید در ازدواج این است که با شریک زندگی تان درباره آن صحبت کنید. بر اساس پژوهش ها، صحبت کردن درباره این موضوع صمیمیت زن و شوهر را افزایش می دهد و بعلاوه فرصتی برای معین قوانین و انتظارات دو طرف فراهم می نماید.
موقع صحبت کردن به جای جملاتی که با تو آغاز می شوند، جملات تان را با من آغاز کنید. عباراتی که با تو آغاز می شوند، معمولا انتقادی مطرح می شوند و اغلب منجر به حالت تدافعی می شوند که باعث می گردد گفت وگوی سازنده ای شکل نگیرد.
3. بخش هایی از زندگی مجردی خود را حفظ کنید
با خانواده یا دوستانتان قرار بگذارید و با هم وقت بگذرانید. فعالیت های موردعلاقه تان را انجام بدهید و دوباره شور و شوق دنیای مجردی را احساس کنید. اگر به مسائل پیرامون ازدواج علاقه دارید، مطلب برترین سن ازدواج چه زمانی است؟ را بخوانید.
4. هدف نو معین کنید
فکر می کنید عروسی تمام شده است و دیگر هیجان هیچ اتفاق بزرگی را ندارید؟ اشتباه می کنید. زندگی پر از است از اتفاقات و هیجانات بزرگ و شگفت انگیز! کافی است هدف معین کنید و برای رسیدن به هدفتان کوشش کنید. بعضی از برنامه های مفرحی که می توانید با آن ها شاد باشید، عبارت اند از:
- برنامه ریزی برای تعطیلات خانوادگی؛
- برگزاری مهمانی خانوادگی؛
- پس انداز برای خرید خانه نو؛
- آماده شدن برای اولین سالگرد ازدواج؛
- بازسازی یا تغییر دکوراسیون منزل؛
- جشن گرفتن تولد همسر.
پیشنهاد مطالعه: برای تماشا مطالب بیشتر از روانشناسی این نشانه ها می گوید شما فردی مغرور هستید را بخوانید.
منبع: پیام دلتا