چگونه از عوارض احتمالیِ واکسن های یادآور کرونا پیشگیری کنیم؟
به گزارش وبلاگ من، در میان افزایش موارد ابتلا به کووید-19، بسیاری از کشورها امیدوارند بتوان با تزریق دُز یادآور واکسن، سویه اُمیکرون را که منجر به افزایش شدید آمار مبتلایان شده مهار نمایند و تزریق دُز یادآور واکسن کرونا را برای کادر درمان و شهروندان سالخورده مبتلا به چند بیماری زمینه ای از چندی پیش شروع کردند.
به گزارش وبلاگ من، درحالیکه واکسن های کووید-19 می توانند از افراد در برابر نوع شدید بیماری و مرگ ناشی از آن محافظت کند اما گاهی با عوارض جانبی همراه هستند که می تواند با علائم خفیف تا میانه در افراد ظاهر گردد. بعلاوه کارشناسان بر این باورند که دُزهای یادآور واکسن قطعا با عوارضی بیش از دُزهای اولیه واکسن همراه نیستند.
کارشناسان توصیه می نمایند که برای به حداقل رساندن این عوارض جانبی ضروری است با رعایت مواردی همانند تعادل در رژیم غذایی، نوشیدن اندازه کافی آب و خواب کافی، سلامت خود را حفظ کرد. بعلاوه عدم مصرف مواد الکلی، خودداری از استعمال سیگار و عدم مصرف مواد غذایی ناسالم توصیه می گردد.
به گزارش وبلاگ من به نقل از هندوستان تایمز، زمانیکه واکسیناسیون انجام می گردد بسته به نوع واکسن نوع مختلفی از آنتی ژن ویروسی وارد بدن می گردد. این آنتی ژنها به مفهوم فراوری واکنش آنتی بادی است و بنابراین هنگام حمله ویروس اصلی، آنتی بادی موجود در بدن آن را خنثی می نماید. از آنجاییکه این واکنش بدن ما است، بروز تب خفیف، بدن درد و گلودرد چندان نادر نیست. این اثرات با دُز اول بیشتر و پس از دُز دوم نسبتا کمتر و حتی در دُز یادآور کمتر هم می گردد.
عوارض جانبی متداول
تب، سردرد، خستگی، درد و ورم در محل تزریق همچنان عوارض جانبی رایج برای دُزهای یادآور هستند. به طور کلی، این عوارض بسیار خفیف هستند.
نکاتی که قبل و بعد از تزریق دُز یادآور باید رعایت کرد:
- از اقدام به واکسیناسیون با معده خالی و یا پس از مصرف غذاهای سنگین، سرخ شده یا تند خودداری گردد. بعلاوه استعمال سیگار و نوشیدنی های حاوی کافئین توصیه نمی گردد.
- وعده های غذایی کم حجم و به دفعات بیشتر داشته باشید.
- میزان زیادی آب بنوشید. حفظ رطوبت بدن مهم است.
- مصرف مواد مغذی با تمرکز بر پروتئین ها و مواد غذایی با هضم آسان مانند کشک توصیه می گردد.
- مصرف اندازه کافی از میوه ها و سبزیجات توصیه می گردد.
- مواد غذایی حاوی فیبر و پروبیوتیکها در رژیم غذایی گنجانده گردد.
- مصرف غذاهای بسیار فرآوری شده محدود گردد.
منبع: خبرگزاری ایسنا