اولین جلسه رسیدگی به اتهامات حسن رعیت برگزار گردید، پرونده مصداق اخلال سازمان یافته است
به گزارش وبلاگ من، خبرنگاران : جلسه رسیدگی به اتهامات حسن میرکاظمی معروف به حسن رعیت و سایر متهمان به ریاست قاضی بابایی برگزار گردید.
به گزارش به نقل از قوه قضاییه، جعفرزاده نماینده دادستان در این جلسه گفت: در این پرونده با یک شبکه فساد روبرو هستیم، شبکه فسادی که مجموعه ای از جرایم را رقم زدند از اخلال کلان در نظام پولی و ارزی کشور تا ضربه به محیط زیست.
نماینده دادستان تأکید کرد: در برهه ای که یک فرد عادی برای دریافت وام باید مدت ها در نوبت باشد و ضامن و وثایق معرفی کند شبکه فساد میرکاظمی با موضوع شخص او اقدام به اخذ تسهیلات به میزان 400 میلیون یورو و در جای دیگر نیز به میزان 5 هزار میلیارد ریال از بانک اقدام نموده است.
نماینده دادستان اضافه نمود: اخذ تسهیلات از 30 سالگی تا 40 سالگی دریافت شده بود، حال چطور می شود یک جوان 30 ساله بتواند چنین تسهیلاتی دریافت کند جز با ارتباط ویژه با بعضی مسئولین و مفسدان مالی مثل اکبر طبری، قاضی منصوری و بابک زنجانی که اتفاقاً در همین دادگاه محاکمه شدند.
وی با بیان اینکه حسن رعیت یار غار بابک زنجانی بوده است، گفت: روز اولی که بابک زنجانی دستگیر شد به بازجو شماره رعیت را داد تا به واسطه نفوذ وی با اکبر طبری مشکل برطرف شود.
نماینده دادستان اضافه نمود: یکی دو سال پیش آقای منصوری از او و طبری درخواستی می نماید که طبری به رعیت می گوید انجام بده؛ اما از منصوری فاصله بگیر.
وی با بیان اینکه کیفرخواست این پرونده حدود 400 صفحه است، گفت: اولین کارخان های که توسط متهم تأسیس شد کارخانه دنیای فلز تهران بود. تسهیلاتی که در این کارخانه گرفته شد در سه مرحله بوده است. در مرحله اول 248 میلیون دلار برای واردات ورق از بانک کشاورزی تسهیلات اخذ شد که برطرف تعهد شده و ما نیز به آن ورود ننمودهایم.
نماینده دادستان اظهار کرد: 64 میلیون یورو از بانک صادرات بابت واردات ورق با جعل و تقلب اخذ شد که 25 میلیون یوروی آن را پرداخت نمودهاند، اما برطرف تعهد نشده و بارنامه به صورت جعلی تنظیم شده است که متعلق به شرکتی در دبی مربوط به برادر میرکاظمی بوده است.
نماینده دادستان در ادامه مطرح نمود: متهم میرکاظمی با احتساب سود و جریمه در این بخش مبلغ 93 میلیون یورو بدهکار است و باید پرداخت شود که بیش از 10 سال است، تسویه نشده است.
وی گفت: در بازرسی از دفتر متهم رعیت، 12 مهر بانکی کشف شده و مربوط به بانک هایی بوده که از آن ها تسهیلات گرفته شده است. کارمند متهم رعیت اظهار نموده است که در دفتر دستگاه مهرسازی داشتهاند لذا در اصل، تسهیلات نیز با جعل مهر بانک کشاورزی بوده است.
نماینده دادستان خاطر نشان کرد: زمانی که در سال 93 قصد داشتند دنیای فلز اردستان را تهاتر نمایند آن را 360 میلیارد تومان ارزشگذاری کردند و بدهی متهم رعیت نیز 352 میلیارد تومان بوده است؛ در نهایت کسی دنیای فلز اردستان را از بانک نمیخرد و بانک نهایتاً به مبلغ 288 میلیارد تومان به یکی از شرکت های تابعه خود میفروشد که این به معنای ایراد ضرر به مبلغ 72 میلیارد تومان به بیتالمال و بانک است. سئوال اینجاست که چرا هنوز دنیای فلز اردستان دست متهم رعیت است مگر تهاتر صورت نگرفته است؟
نماینده دادستان در مورد فولاد و ذوب ازنا گفت: در این خصوص نیز از بانک صنعت و معدن 176 میلیون دلار تسهیلات اخذ شده و 30 میلیارد تومان نیز از بانک تجارت لرستان تسهیلات گرفته شده، لازم به شرح است که این شبکه دارای شرکت های داخلی و خارجی کاغذی و صوری بودهاند که آن ها را خودشان تأسیس مینموده اند.
وی اعلام کرد: 161 میلیون دلار تسهیلات برای احداث خط فراوریی دریافتد که طبق برآورد متهم رعیت 92 میلیون دلار بوده است؛ اما همچنان این خط فراوری به بهرهبرداری نرسیده و کارخانه در حال خاک خوردن است.
نماینده دادستان بیان داشت: شبکه رعیت در قالب هفت شرکت از سه بانک آینده، گردشگری و کشاورزی تسهیلات ریالی دریافت کرد و به حساب 5 بانک دیگر ریخت و از این طریق پیش پرداخت حواله های ارزی خود را تامین کرد و اصطلاحا از این جیب به آن جیب گذاشت، حال آنکه قرار بود با آن تسهیلات دریافتی مواد اولیه وارد کند.
وی اضافه نمود: شبکه رعیت از یکی از شعب بانک برای ذوب آهن ازنا تسهیلات دریافت کرد و این تسهیلات را در بانک بابک زنجانی چنج کرد. همچنین رعیت از بانکی دیگر، تسهیلاتی را به نام برادرش اخذ کرد که در اینجا برادرش اقرار نموده که امضایش جعل شده است.
وی ادامه داد: متهم با کسب مال به وسیله نامشروع یک باغ وحش خصوصی که به بهشت گمشده مشهور است را راهاندازی کرد و سبک متفاوتی نسبت به سایر مفسدین مالی به کار گرفت؛ وی این ملک را برای دعوت از افراد تأثیرگذار استفاده میکرد؛ وی کلکسیونی از جمله موتور سیکلت جمعآوری میکرد و گاهی بعضی از این کلکسیون را در قالب هدایا ارائه می داد.
نماینده دادستان گفت: زمانی که نام متهم به عنوان بدهکار کلان بانکی شناخته شد وی تغییر رویه داد و با استفاده از اوراق هویتی کارمندان و اعضای خانوادهاش شرکت های کاغذی را راهاندازی و از این طریق تسهیلات اخذ کرد.
وی ادامه داد: متهم در این پرونده کوشش داشت تا اتهامات خود را به افراد متواری این شبکه منتسب کند؛ این پرونده دارای 5 متهم متواری به خارج از کشور است که علیرغم پیگیری ها حاضر به بازگشت نشدند و تسهیلاتی که باید صرف فراوری میشد به علت سودجویی و اعمال مجرمانه منجر به افزایش بیکاری مردم گشت.
نماینده دادستان در ادامه گفت: پرونده حاضر مصداقی از اخلال سازمان یافته است که با اقدامات مجرمانه در قالب اخذ تسهیلات، امنیت مالی جامعه را مختل نموده است.
وی در ادامه ضمن تشریح عناوین اتهامی متهم حسن میرکاظمی، گفت: سید حسن میرکاظمی مشهور به رعیت متولد 1351 بازداشت از تاریخ 98.05.13 متهم به 1- مشارکت در اخلال عمده در نظام پولی و ارزی کشور به وسیله اخذ مبالغ کلان ارزی و ریالی با تقلب از بانک ها معادل 400 میلیون دلار و بیش از 5 هزار میلیارد ریال منجر به اخلال در نظام مالی کشور با وصف سردستگی 2- مشارکت در کلاهبرداری شبکه ای از بانک ها به مبلغ مذکور در بند نخست. 3- مشارکت در جلب و استفاده از اسناد مجعول. 4- مشارکت در پولشویی به میزان مبالغ ارزی و ریالی مندرج در اتهامات اول و دوم. 5- مشارکت در پرداخت رشوه به علی دارابی نیا مدیرعامل و رییس هیات مدیره وقت بانک صادرات لرستان به مبلغ 11 میلیارد ریال، محمد حسن کریمی رئیس وقت بانک پارسیان کیش به مبلغ 980 میلیون ریال، رییس وقت شعبه 4060 بانک صادرات گرگان به تعداد 30 عدد سکه، خانم منصوره عنصری رییس وقت شعبات بهار و سه راه طالقانی بانک ملت به میزان 5 عدد سکه و 300 میلیون ریال وجه نقد. 6- اعمال نفوذ برخلاف حق و مقررات قانونی با سوءاستفاده از روابط خصوصی. 7- قطع و خشکاندن 206 اصله درخت.
نماینده دادستان با اشاره به اظهارات یکی از مطلعین گفت: حسب اظهارات این فرد حساب خود را در اختیار میرکاظمی و شعار قرار داده است و باقر شعار و میرکاظمی با عدم راه اندازی کارخانه به بهانه تحریم ها از بازپرداخت تسهیلات استنکاف کردند و در سال 93 با تهاتر ماشین آلات تسویه دیون صورت می گیرد.
نماینده دادستان گفت: طبق گزارش سازمان بازرسی کل کشور مورخ 28 آذر سال 90 شرکت های حسن رعیت از محل گشایش اعتباری، 2 هزار و 500 میلیارد ریال را تحت عنوان تسهیلات از شبکه بانکی به صورت نامشروع به دست آورد و با این تسهیلات اخذ شده نه تنها کالایی را وارد کشور نکرد بلکه مبادرت به خروج ارز از کشور و خرید کالاهای غیر کرد.
نماینده دادستان در ادامه جلسه دادگاه به قرائت اقاریر متهم یزدان شناسان در استفاده از مهرهای جعلی در ذیل پروفرم های صوری جهت دریافت حواله های ارزی پرداخت.
وی با اشاره به جعل مدارک تحصیلی در شبکه میرکاظمی گفت: باتوجه به اسناد موجود شبکه میرکاظمی نسبت به جعل مدارک تحصیلی چند نفر اقدام نموده است. اوراق هویتی محمود میرکاظمی پسر متهم میرکاظمی نیز جعل گشته و برای به کارگیری در یکی از شرکت های تابعه وزارت دفاع استفاده شده است و پس از دستگیری میرکاظمی از شعب بانک هایی که مهر آن ها در دفتر متهم کشف شده بود استعلام به عمل آورد که اعلام کردند جعلی است و یا مورد تردید قرار گرفته است.
رییس دادگاه در بخش پایانی اولین جلسه رسیدگی به اتهامات متهم میرکاظمی ضمن اعلام ختم جلسه مطرح نمود: جلسه بعدی متعاقبا اعلام خواهد شد.
منبع: اقتصادنیوز